722 821 436‬
cooperativa@reflexes.cat

Reflexes Confinats

Iniciatives culturals i educatives durant el Confinament

Ningú. Ningú estava preparat per a aquesta situació. Sens dubte però la creativitat i les capacitats més positives que ens fan humans, han permès que dia rere dia ens reinventem i llencem propostes per intentar donar resposta a totes les necessitats que aquesta situació extrema ens planteja: xarxes de suport solidàries entre veïnes, compartir i connectar amb el sentit de l’humor, dedicar temps als que ens envolten, escoltant amb més interès i sinceritat que mai la resposta al “com estàs?”.

Diàriament personal sanitari i farmacèutic, treballadores del sector de l’alimentació (implicats en totes les frases de producció i venda), del sector del transport i treballadores del sector social que acompanyen a aquells més vulnerables de la nostra comunitat, s’exposen contínuament i atenen probablement l’escenari més complex que han experimentat. Molts d’altres ens enfrontem a aquesta realitat des de casa, mantenint els nostres encàrrecs i vocacions laborals a través del famós teletreball. Recolzats en les xarxes socials, bona part de la població oferim desinteressadament allò que dominem i/o ens fa vibrar, ho veiem diàriament amb els artistes i la cultura, i tanmateix des del sector educatiu amb les propostes que ens fan arribar per tal d’ocupar el temps de manera que pugui resultar beneficiosa pels menuts de casa i pel nucli familiar.

En aquesta línia, us apropem el que hem anomenat com “Reflexes Confinats” un seguit de propostes senzilles de fer a casa, dirigides a infants, famílies, joves, adolescents, adults i gent gran. Algunes d’elles per a treballar continguts curriculars de manera lúdica, d’altres per atendre la vessant més emocional o bé per despertar visions crítiques i reflexives vers allò que ens envolta.

Suposa doncs, una plataforma viva, on a més de les propostes que progressivament s’aniran afegint, demana de la contribució d’aquells que hi participen per a poder enriquir-la i fer-la créixer plegades.